Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Małopolscy producenci żywności ekologicznej w Norymberdze

Samorząd
13 lutego 2014
Od 12 do 15 lutego ekologiczne produkty z Małopolski promują się w Norymberdze podczas dorocznych Targów BIOFACH. Na miejscu są także władze województwa: Członek Zarządu Stanisław Sorys oraz wiceprzewodniczący Sejmiku Jacek Soska. 

Odwiedzający będą mogli spróbować ekologicznych wędlin, końskich kabanosów oraz charsznickiej kapusty kiszonej. Małopolskie stoisko będzie także przyciągało zapachem ziół małopolskich przywiezionych prosto z gospodarstwa ekologicznego Państwa Kisielów, laureatów konkursu na najlepsze gospodarstwo ekologiczne Województwa Małopolskiego w 2012 r., oraz aromatem świeżego chleba z Piekarnia & Cukiernia Gronpiek. Natomiast swoje ekologiczne soki, syropy, wina i okowity prezentować będzie Krzysztof Maurer. 

Targi BIOFACH to najważniejsze międzynarodowe forum handlowców oferujących ekologiczną żywność i inne produkty naturalne. To miejsce spotkań i wymiany doświadczeń producentów, przetwórców i ekspertów z całego świata. Z okazji 25 jubileuszowej edycji organizatorzy oczekują przybycia do Norymbergi 2400 wystawców i ponad 40 000 zaopatrzeniowców branżowych. W duecie z targami odbywać się będą VIVANESS, międzynarodowe targi specjalistyczne prezentujące kosmetyki naturalne.

Galeria zdjęć