W skład delegacji wchodzą:
Pan Jean Paul Tournier - ekspert ds. agroturystyki przy Regionalnej Izbie Rolniczej, Dyrektor „Gîtes de France" oddział w Sabaudii.
Pani Cécile Curtet - doradca techniczny ds. agroturystyki, animacja sieci i ferm pedagogicznych
Pani Marie Françoise Lhopttal - reprezentant Stowarzyszenia AVEC, produkty z fermy, sprzedaż bezpośrednia,
Pan Lilian Vargas - reprezentant stowarzyszenia ADEYG - produkty z fermy,
Pan Patrick FARJAS - Przewodniczący Regionalnego Komitetu ds. Turystyki Zielonej oraz Przewodniczący „Gîtes de France" w Ardèche
Państwo Annie i Paul CROS - reprezentanci sieci « Accueil Paysan ».
W dniu dzisiejszym grupa miała okazję zapoznać się tradycyjną techniką wytwarzania chleba prądnickiego w Piekarni Pana Antoniego Madeja wpisanego na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Również dziś goście zapoznali się z dorobkiem rolniczym Gminy Raciechowice, który przedstawili gospodarze gminy tj. Pan Wójt Marek Gabzdyl oraz jego zastępca Pani Kazimiera Gorączko. Podczas wizyty przedstawiciele Rhone-Alpes mieli okazję do zapoznania się z walorami przyrodniczo-krajobrazowymi gminy, która intensywnie wspiera rozwój turystyki wiejskiej.
Podczas całego pobytu specjaliści w dziedzinie agroturystyki będą mieli możliwość zwiedzenia gospodarstw agroturystycznych i ekologicznych mieszczących się na terenie Województwa Małopolskiego. Pobyt uatrakcyjni m. in. Spływ Przełomem Dunajca, a także prezentacja otrzymywania produktu tradycyjnego, jakim jest bundz czy otrzymywania naturalnych soków owocowych.
Goście z Francji podczas 7-dniowego pobytu będą mieli doskonałą okazję do zapoznania się z dziedzictwem kulturowym oraz bogatymi tradycjami naszego Regionu.