Jeśli jesteś miłośnikiem przyrody, ciekawego jedzenia, dobrej zabawy w ciekawym gronie i lubisz czasami trochę zmarznąć na świeżym powietrzu, to ta impreza jest właśnie dla Ciebie!
Dzikie Stoły to inicjatywa Towarzystwa z Beskidu Niskiego, które dwa razy w roku ze swoimi specjałami inspirowanymi produktami z regionu opuszcza swoje gospodarstwa i na świeżym powietrzu serwuje je tym, którzy goszczą na tej nietypowej imprezie.
Latem swoje stoły nakrywają na łąkach pod lasem w Bielicznej czy Nowicy. Zimą, i tak będzie też tym razem, zapraszają do Parku Zdrojowego przy Pijalni Wód w Wysowej.
Chętnych do udziału w Dzikich Stołach do miejsca wydarzenia może poprowadzić zapach wędzarni, z których, obok wielu smakowitych dań, będą serwowane wędliny wędzone na olchowym drzewie.
Organizatorzy nie zapomnieli też o słodkościach. Będę babeczki z czekoladowym kremem z chilli, bezy z kremem kawowym zaprawianym rumem czy domowy sernik.
Atmosferę będą podgrzewać rytmy cygańskich ballad, rumb, krzesanych, czardaszy i tang.
Impreza potrwa od godz. 15 do 19.
Bilety na wydarzenie można kupić tutaj.
Towarzystwo z Beskidu Niskiego, które tworzy 10 gospodarstw (Stary Dom Zdrojowy w Wysowej-Zdroju — willa, restauracja; Dom na Łąkach w Izbach – agroturystyka; Swystowy Sad w Ropkach – agroturystyka; Beskid Masala w Ropkach – agroturystyka; Malowane Wierchy w Gładyszowie – agroturystyka; Nowica 21 w Nowicy – agroturystyka; Szpilkowo w Nowicy – agroturystyka; Trzy potoki w Nowicy – agroturystyka; Opalówka w Banicy – agroturystyka) wystawia swoje Dzikie Stoły już po raz szósty.
Do najbardziej oryginalnej polskiej restauracji zaprasza, jak sami o sobie mówią, 10 Dzikich Kucharzy, bo mimo, że potrafią stworzyć kulinarne cuda, to żaden z nich nie posiadł fachu w szkolnych ławach.
Współorganiztor, Restauracja Stary Dom Zdrojowy w Wysowej należy do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolski.