Dofinansowanie otrzyma Konwent Ojców Bonifratrów w Konarach Zielonej zatrudniający 15 osób niepełnosprawnych (blisko 251 tys. zł), Stowarzyszenie Kulturalno – Oświatowe „Piast” w Woli Rzędzińskiej, zatrudniające 30 niepełnosprawnych (ponad 500 tys. zł) oraz Stowarzyszenie Pomocy „Szansa” w Witowicach, zatrudniające 30 niepełnosprawnych (ponad 500 tys. zł).
Zarząd zdecydował również o przekazaniu blisko 284 tys. zł. na realizację szkoleń dla lekarzy i dentystów odbywających staż podyplomowy. Szkolenia, dla 2163 lekarzy i dentystów będą organizowane w zakresie orzecznictwa lekarskiego, bioetyki, prawa medycznego, transfuzjologii klinicznej, profilaktyki zakażeń HIV, diagnostyki i leczenia AIDS i ratownictwa medycznego.
Z obrad zarządu
Samorząd
21 października 2004
Na posiedzeniu zarząd zdecydował o dofinansowaniu w przyszłym roku ze środków PFRON kosztów działalności obsługowo – rehabilitacyjnej zakładów aktywności zawodowej na łączną kwotę ponad 1 mln. 250 tys. zł.
Inne artykuły dotyczące tematu: Samorząd
- Samorządsobota, 03 maja 2025234. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 MajaUroczysta msza święta w Katedrze Wawelskiej, pochód patriotyczny ulicami miasta, hołd złożony m.in. (...)
- Samorządpiątek, 02 maja 2025Biało-czerwona na Dzień Flagi!Świętujmy razem! Jak co roku, z okazji przypadającego 2 maja Święta Flagi Rzeczypospolitej Polskiej, (...)
- Samorządśroda, 30 kwietnia 2025O sprawach regionu sądeckiegoW Agendzie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego w Nowym Sączu wicemarszałek Małopolski (...)
Najnowsze artykuły:
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Za nami pierwszy dzień dyskusji i rozmów na temat sportu i turystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki w Zakopanem. To czas rzeczowej dyskusji o kierunkach (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Poznaliśmy Ambasadorów Sportu i TurystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki, którego zwieńczeniem była Gala (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSIT: Zasmakuj w podróży czy podróżuj ze smakiem? Kulinaria w kształtowaniu produktu turystycznegoEksplorowanie tradycji i historii przez zamach, apetyczny wygląd i smak. Turystyka kulinarna staje się kluczową (...)