Podczas posiedzenia odbyła się dyskusja na temat projektu Ministra Kultury "Znaki Czasu". Zaprezentowano też obowiązujące przepisy w zakresie organizacji i trybu prowadzenia konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora instytucji kultury. Przedstawiono również obszary współpracy samorządów województw i Związku Artystów Scen Polskich oraz informację o decyzji Ministra Kultury na temat rozdziału na województwa dotacji celowej na zadania jednostek kultury. Gośćmi Komisji byli Olgierd Łukasiewicz, podsekretarz stanu w Ministerstwie Kultury Maciej Klimczak oraz sekretarz stanu w Ministerstwie Kultury Agnieszka Odorowicz.
Komisja Kultury i Dziedzictwa Narodowego ZWRP
Samorząd
06 października 2004
6 października w Warszawie odbyło się posiedzenie Komisji ds. Kultury i Dziedzictwa Narodowego Związku Województw Rzeczypospolitej Polskiej. Wziął w nim udział Piotr Boroń - przewodniczący Sejmiku Województwa Małopolskiego, a zarazem wiceprzewodniczący Komisji.
Inne artykuły dotyczące tematu: Samorząd
- Samorządsobota, 03 maja 2025234. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 MajaUroczysta msza święta w Katedrze Wawelskiej, pochód patriotyczny ulicami miasta, hołd złożony m.in. (...)
- Samorządpiątek, 02 maja 2025Biało-czerwona na Dzień Flagi!Świętujmy razem! Jak co roku, z okazji przypadającego 2 maja Święta Flagi Rzeczypospolitej Polskiej, (...)
- Samorządśroda, 30 kwietnia 2025O sprawach regionu sądeckiegoW Agendzie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego w Nowym Sączu wicemarszałek Małopolski (...)
Najnowsze artykuły:
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Za nami pierwszy dzień dyskusji i rozmów na temat sportu i turystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki w Zakopanem. To czas rzeczowej dyskusji o kierunkach (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Poznaliśmy Ambasadorów Sportu i TurystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki, którego zwieńczeniem była Gala (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSIT: Zasmakuj w podróży czy podróżuj ze smakiem? Kulinaria w kształtowaniu produktu turystycznegoEksplorowanie tradycji i historii przez zamach, apetyczny wygląd i smak. Turystyka kulinarna staje się kluczową (...)