Przypomnijmy, kampania „Zasmakuj w Małopolsce” to projekt, w ramach którego popularyzuje się wiedzę o produktach regionalnych i tradycyjnych z różnych zakątków województwa. Oprócz akcji plenerowych, gdzie na stoisku „Zasmakuj w Małopolsce” czekają ciekawe zajęcia dla najmłodszych oraz degustacje, ukazało się też kilka pozycji wydawniczych – najnowsza to książka z przepisami „W kuchni Pięknego Jasia”. Więcej informacji o całej kampanii można uzyskać tutaj.
(Biuro prasowe)
Zasmakuj w Małopolsce na Święcie Jabłka i Gruszki
Rolnictwo
27 września 2015
Tradycyjne potrawy przygotowanie przez Koła Gospodyń Wiejskich, sporo konkursów, a także badania profilaktyczne – takie atrakcje czekały na tych, którzy w niedzielę pojawili się w Czasławiu na Święcie Jabłka i Gruszki. Impreza była też kolejnym przystankiem w kampanii „Zasmakuj w Małopolsce”.
Inne artykuły dotyczące tematu: Rolnictwo
- Rolnictwowtorek, 29 kwietnia 2025W Małopolsce powstaną kolejne małe centra lokalnej kultury - świetlice wiejskieDzięki dotacjom w wysokości ponad 6,3 mln zł Samorząd Województwa Małopolskiego wsparł modernizację obiektów pełniących (...)
- Rolnictwoniedziela, 27 kwietnia 20252 mln złotych na wypas kulturowy owiec od Województwa MałopolskiegoW niedzielę, 27 kwietnia, w Ludźmierzu na Podhalu odbył się uroczysty Redyk – wiosenne święto bacowskie (...)
- Rolnictwowtorek, 15 kwietnia 202560 mln zł na inwestycje wodno-kanalizacyjne. Pierwsze promesy rozdaneWojewództwo Małopolskie pozyskało dodatkowe 60 mln zł na realizację inwestycji z zakresu gospodarki (...)
Najnowsze artykuły:
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Za nami pierwszy dzień dyskusji i rozmów na temat sportu i turystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki w Zakopanem. To czas rzeczowej dyskusji o kierunkach (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Poznaliśmy Ambasadorów Sportu i TurystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki, którego zwieńczeniem była Gala (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSIT: Zasmakuj w podróży czy podróżuj ze smakiem? Kulinaria w kształtowaniu produktu turystycznegoEksplorowanie tradycji i historii przez zamach, apetyczny wygląd i smak. Turystyka kulinarna staje się kluczową (...)