Za nami dwie kolejne odsłony kampanii "Zasmakuj w Małopolsce". Stoiska z małopolskimi produktami regionalnymi i tradycyjnymi odwiedzić można było w niedzielę w dwóch miejscowościach. Pierwszą z nich były Słomniki – tam w ramach Festiwalu Kazimierzowskiego wszyscy goście przenieśli się w czasy średniowiecznych uczt. Mieszkańcy i turyści zakosztowali małopolskich produktów regionalnych, a najmłodsi goście wysłuchali opowieści pochodzących z książki „Piękny Jaś z Doliny Dunajca”, tworząc przy tym figurki wszystkich 11 produktów regionalnych. Drugą miejscowością, gdzie w weekend można było natknąć się na stoisko promujące małopolską kuchnie była Klikowa. Tam, w związku ze Świętem Konia Małopolskiego, zgromadzili się licznie wielbiciele pięknych koni i wybornych smaków. Wśród nich znaleźli się wicemarszałek Roman Ciepiela i członek zarządu województwa Stanisław Sorys. Dodatkowa atrakcję tegorocznej odsłony kampanii „Zasmakuj w Małopolsce” stanowią pokazy kulinarne w wykonaniu okolicznych gospodyń. Zarówno w Słomnikach, jak i Klikowej chętni mogli także sprawdzić swoją wiedzę na ten temat małopolskich produktów kulinarnych i wziąć udział quizach oraz konkursach dla publiczności.
Przed nami kolejne odsłony kampanii „Zasmakuj w Małopolsce”. Aż do 6 października pełne smaków i aromatów stoisko Małopolski będzie można spotkać w wielu miejscowościach regionu.
Więcej o kampanii Zasmakuj w Małopolsce
(mbab)