Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Małopolski Festiwal Smaku

Małopolski Smak – projekt skupiający działania związane z promocją małopolskich produktów regionalnych i tradycyjnych. Pod koniec 2003 roku Samorząd Województwa Małopolskiego podjął decyzję o realizacji projektu "Małopolski Smak", którego końcowym efektem miało się stać wykreowanie wydarzenia o zasięgu regionalnym, skupiającego producentów żywności z terenu Małopolski oraz osiągnięcie realnego efektu rynkowego, związanego ze sprzedażą małopolskich przysmaków.

W 2013 roku odbyła się dziewiąta edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.

 

Laureaci 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku

Konkurs

Wyróżnienie
Spółdzielnia Mleczarska z Wieprza
Masło ekstra
Zakład Masarski „AMIGOS” z Burzyna
Schab nadziewany z Burzyna

Grand Prix:
Antoni Piskorek z Nowej Wsi
Żurek od Piskorka  

Plebiscyt

1. EKOLOGICZNE PRZYSMAKI
Gospodarstwo Ekologiczne Roberta Tracza z Osieka
Jurajska malina zalana czarem pustyni

2. TRADYCYJNE SPECJAŁY
Andrzej Pietrzyk ze Swojczan
Charsznicka kapusta kwaszona

3. SMAKOŁYKI Z LEGENDĄ
Spółdzielnia Mleczarska z Wieprza
Masło ekstra

4. JAK U MAMY
Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich z Andrychowa
Staropolski krupnik

Galeria zdjęć