Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Małopolski Festiwal Smaku

Małopolski Smak – projekt skupiający działania związane z promocją małopolskich produktów regionalnych i tradycyjnych. Pod koniec 2003 roku Samorząd Województwa Małopolskiego podjął decyzję o realizacji projektu "Małopolski Smak", którego końcowym efektem miało się stać wykreowanie wydarzenia o zasięgu regionalnym, skupiającego producentów żywności z terenu Małopolski oraz osiągnięcie realnego efektu rynkowego, związanego ze sprzedażą małopolskich przysmaków.

W 2012 roku odbyła się ósma edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.

 

Laureaci 8. Małopolskiego Festiwalu Smaku

Konkurs

Grand Prix
Gospodarstwo Agroturystyczne Magdaleny Zygmunt z Juraszowej
Produkt: kozina z sosem miętowym

II miejsce
Piekarnia „Patrycja i Paweł” z Kwaśniowa Górnego
Produkt: sernik jurajski

III miejsce
Zakład Masarski „Amigos” z Burzyna
Produkt: kiełbasa  tuchowska

Plebiscyt

„Ekologiczne przysmaki”
Gospodarstwo Ekologiczne Andrzeja Wnęka z Lipnicy Murowanej
Produkt: razowiec lipnicki z masłem ziołowym

„Tradycyjne specjały”
Piekarnia „Patrycja i Paweł” z Kwaśniowa Górnego
Produkt: sernik jurajski

 „Smakołyki z legendą”
Firma "Krak – Marfish” z  Poskwitowa
Produkt: filet śledziowy po wiejsku

Kategoria: Jak u mamy 
Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich z Andrychowa
Produkt: zupa ziemniaczana z kurdybankiem

Galeria zdjęć