Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Małopolskie przysmaki podbiły Pragę

Turystyka
19 czerwca 2019
Za nami bardzo udany Polský den w Pradze. W stolicy Czech promowano Małopolskie Dziedzictwo Kulinarne.

Odwiedzający byli pod wrażeniem zasobów stoiska przygotowanego przez Stowarzyszenie GRUPA ODROLNIKA z Rzuchowej (pow. tarnowski) i Tarnowskie Centrum Informacji (TCI) z dyrektorem Marcinem Pałachem na czele, które skorzystało z zaproszenia Ambasady Polskiej w Pradze i poprzez prezentacje, degustacje oraz warsztaty kulinarne, promowało zarówno żywność wysokiej jakości, jak i turystykę kulinarną województwa małopolskiego.

W sobotę w malowniczym ogrodzie Ambasady RP serwowano m. in. wina z regionu tarnowskiego produkty regionalne, jak: śliwka suska sechlońska, fasola "Piękny Jaś" z doliny Dunajca, czy produkty tradycyjne w postaci ogórków kiszonych w studni, dżemu z płatków róż, a także żywność ekologiczną i produkty ze znakiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska.

W niedzielę działania promujące ofertę turystyki kulinarnej były prowadzone w zabytkowym Starym Mieście w Pradze. Degustację małopolskich przysmaków w klimatycznej scenerii doprawiono sowitą porcją informacji turystycznej.

Akcja promocyjna odbyła się przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego w ramach projektu: „Małopolskie dziedzictwo kulinarne na Dniach Polskich w Pradze”.

Galeria zdjęć

Autor: Biuro Prasowe UMWM
Tagi: TURYSTYKA