Fot. Paweł Topolski
Fot. Paweł Topolski
Swoje najlepsze produkty zaprezentowali producenci wyrobów spożywczych, rolnicy, koła gospodyń wiejskich oraz gospodarstwa agroturystyczne. Podczas Festiwalu można było zobaczyć produkty z całej Małopolski, poznać ich receptury i tradycje z nimi związane, a także spróbować ich smaku. Publiczność zgromadzona na tarnowskim rynku dokonała także wyboru najlepszych produktów.
Fot. Paweł Topolski
Fot. Paweł Topolski
WYNIKI - PÓŁFINAŁ TARNÓW
Laureaci Konkursu „Małopolski Smak”:
GRAND PRIX:
Bacówka L. Szot, Dariusz Kusz, Rajbrot – „Zadek po pańsku”
II MIEJSCE:
Pasieka u Kiejdów, Zofia Kiejdo, Bochnia – „Miód akacjowy”
III MIEJSCE:
Gospodarstwo Agroturystyczne „Ranczo” Stanisław Stetson – Marta Sowińska, Jastrzębia – „Chleb razowy na zakwasie”
Fot. Paweł Topolski
Laureaci Plebiscytu „Małopolski Smak” według kategorii:
SMAKOŁYKI Z LEGENDĄ:
BACÓWKA – BIAŁY JELEŃ Lucyna i Janusz Szot, Iwkowa – „Zupa z ognia”
TRADYCYJNE SPECJAŁY:
Piekarnia B.A. Madej, Kraków – „Chleb prądnicki”
EKOLOGICZNE PRZYSMAKI:
Gospodarstwo Ekologiczne Wypiek pieczywa Andrzej Wnęk, Lipnica Górna – „Chleb z ziarna ekologicznego”
JAK U MAMY:
KGW „Warkocz Tarłówny” Maria Koczwara, Dębno – „Kura pieczona z borowikami”
Restauracja, która zwyciężyła w konkursie na najsmaczniejszą potrawę:
Restauracja ”U Jana” Anna Kucharczyk, Tarnów – „Polędwica wołowa w sosie miodowo-śliwkowym na soczewicy”
Fot. Paweł Topolski