Na stoiskach można było skosztować gołąbków, hałusków, pierogów, moskali, miodów, pstrąga i wędlin. Wśród lokalnych przysmaków prym wiodły oczywiście bundz i osypki.
Wyniki nowotarskiego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku prezentują się następująco:
Plebiscyt:
Kategoria: Tradycyjne Specjały: Jan Wilczek z Leśnicy
Produkt: Bundz
Kategoria: Smakołyki z Legendą: Karczma Zadyma z Szaflar
Produkt: Chleb swojski
Kategoria Jak u Mamy: Zbigniew Kapołka z Niedzicy
Produkt: Pierogi z bobem
Konkurs:
Grand Prix: Gospodarstwo Agroturystyczne Janina Zborowska z Witowa
Produkt: Hałuski owsiano-pszenne z liskami
Wyróżnienie: Zbigniew Kapołka z Niedzicy
Produkt: Pierogi z bobem
Wyróżnienie: Władysław Jarząbek z Bańskiej Wyżnej
Produkt: Miód malinowy