Wicemarszałek Wojciech Kozak spróbował wszystkich miechowskich przysmaków. Ostatecznie piąty półfinał Małopolskiego Festiwalu Smaku zwyciężyli:
Kategoria Ekologiczne Przysmaki: herbata lipowa z miodem, Gospodarstwo Ekologiczne „ Pszczółki” z Niezwojowic
Kategoria Tradycyjne Specjały: charsznicka kapusta kiszona, Gospodarstwo Rolne Andrzej Pietrzyk ze Swojczan
Kategoria Smakołyki z legendą: tarta TATIN, Hotel „Dosłońce” z Dosłońca
Kategoria Jak u Mamy: kartofelek dworski, Stowarzyszenie Koło Gospodyń Wiejskich ze Szczepanowic
W konkursie Grand Prix zdobyły pierogi z kaszą gryczaną i grzybami, Stowarzyszenie Koło Gospodyń Wiejskich w Brzuchani.
Wyróżnienia otrzymały: naleśniki z bobem przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich w Nasiechowicach oraz charsznicka kapusta kiszona z Gospodarstwa Rolnego „Bema” Krzysztof Żebrak z Tczycy.
Kolejne spotkanie z małopolskimi przysmakami 14 lipca w Nowym Targu. Zapraszamy!