Zasmakuj w Małopolsce odbędzie się we wnętrzu hali Okrąglaka na Placu Nowym, na Krakowskim Kazimierzu (Plac Nowy 4)
Termin: 26-28 czerwca 2020
Godziny otwarcia:
26 czerwiec (piątek) od 12 00 do 20 00
27 czerwiec (sobota) od 10 00 do 20 00
28 czerwiec (niedziela) od 10 00 do 14 00
Na targach będzie można zrobić zakupy od producentów z całej Małopolski. Na stoiskach znajdziemy m.in. legalną śliwowicę łącką prosto od Krzysztofa Maurera z Łącka, Pstrąga Ojcowskiego od najlepszych rolniczek w Europie, oscypki, bryndzę podhalańską czy bundz przywiezione przez Bacę Krzysztofa Łasia z Leśnicy-Groń, kiełbasę piaszczańską, wpisaną na europejską listę produktów regionalnych, charsznicką kapustę kiszoną i ogórki, wyśmienite wina białe i czerwone z ekologicznej Winnicy Wieliczka, tradycyjne lody, a także naturalne kosmetyki.
Celem targów jest promocja naturalnej, tradycyjnej, lokalnej, regionalnej i ekologicznej żywności. Podczas imprezy lokalni producenci – w większości ambasadorowie znaku Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska, zaprezentują szeroki wybór żywności i produktów wytwarzanych na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Wystawcy:
P.P.U.H. Tłocznia Maurer
Winnica Wieliczka
Cukiernia Melba
Pstrąg Ojcowski
Producent Wędlin Firma GAWOR z Podstolic
Bacówka u Krzyśka
Agro-Wit Agnieszka Malinowska z Charsznickimi kiszonkami,
Lavendziarnia Stoki 6
Gospodarstwo Pasieczne „Kószka” Piotr Kołacz
Gospodarstwo Rolne Róże i S-ka
TARSMAK ® Gondek i Wspólnicy sp.j.- producent sosów, majonezów, musztard
La-Le Sp. z o.o. – kosmetyki naturalne
Beskid Art Deco Grażyna Murzyn – rękodzieło i stroje ludowe.
Małopolska Organizacja Turystyczna z oferta agroturystyczną.
Zapraszamy!
Współorganizatorem targów jest Instytut Rozwoju Obszarów Wiejskich, stowarzyszenie jednostek samorządu terytorialnego, którego członkiem jest Województwo Małopolskie.