Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Ruszył nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania "Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych"

Rolnictwo
30 kwietnia 2021
Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa ogłasza VII nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 PROW „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałania 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego w ramach Krajowych i unijnych systemów jakości.

VII nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałania 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
w ramach unijnych systemów jakości:

  • gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
  • chronionych nazw pochodzenia;
  • chronionych oznaczeń geograficznych;
  • rolnictwa ekologicznego;
  • ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;

oraz krajowych systemów jakości:

  • „Jakość Tradycja”;
  • „Quality Meat Program” (QMP);
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;
  • Integrowana Produkcja Roślin (IP).

Termin składania wniosków: od 31 maja 2021 r. do 1 lipca 2021 r.

Wniosek o przyznanie pomocy składa się do dyrektora oddziału terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich