Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Smaki Małopolski na targach w Poznaniu

Rolnictwo
30 września 2019
28 i 30 września br. w Poznaniu odbyły się Targi - Smaki Regionów Poznań 2019, w których udział wzięło Województwo Małopolskie reprezentowane przez członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Małopolska.

Podczas wydarzenia promowane były produkty i potrawy regionalne z naszego województwa. Małopolska, podczas swej podróży kulinarnej, zaprezentowała uczestnikom targów pstrąga ojcowskiego, sery góralskie, miody, tradycyjne wędliny, wina z małopolskiej winnicy i naturalnie tłoczone soki. Atrakcją na naszym stoisku było też wielkie malowanie Zalipiańskiej Chaty przez Panie z Domu Malarek z Zalipia. Wydarzenie artystycznie swym góralskim brzmieniem wzbogaciła Kapela Ciupaga.

Poznań w dniach targowych stał się miejscem wymiany wiedzy i doświadczeń w zakresie bogactwa kulinarnego naszego kraju. Odwiedzający targi mogli zapoznać się z niezwykłą ofertą produktów regionalnych, a przy tym spróbować różnorodnych tradycyjnych produktów, przekąsek i potraw najwyższej jakości, stanowiących dziedzictwo kulinarne wszystkich regionów w Polsce.

Organizatorami wydarzenia byli: Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw RP. Do współpracy zostały zaproszone wszystkie regiony Polski.

Galeria zdjęć

Autor: Biuro Prasowe UMWM