Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Promocja produktów żywnościowych wysokiej jakości z Małopolski

Rolnictwo
26 stycznia 2022
Na przełomie listopada i grudnia ubiegłego roku w ramach działań mających na celu podtrzymanie oraz promocję dziedzictwa kulinarnego Małopolski zrealizowano projekt pn.: „Promocja produktów żywnościowych wysokiej jakości z Województwa Małopolskiego, w tym regionalnych, tradycyjnych oraz rekomendowanych do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska”.

Projekt polegał na organizacji pokazów gotowania oraz warsztatów kulinarnych z przyrządzania potraw z Jagnięciny Podhalańskiej oraz Karpia Zatorskiego z udziałem renomowanych mistrzów sztuki kulinarnej

- mówi wicemarszałek Łukasz Smółka.

Dodatkowym elementem przedsięwzięcia były materiały filmowe, dzięki którym uwieczniono kulinarne wzmagania.

Zachęcamy do obejrzenia audycji poświęconych gotowaniu małopolskich przysmaków

- dodaje Iwona Gibas z zarządu województwa.

Promocja żywności wysokiej jakości JAGNIĘCINA

Promocja żywności wysokiej jakości KARP ZATORSKI

Wigilia po małopolsku

Zasmakuj w małopolskich produktach regionalnych

Galeria zdjęć

Autor: Biuro Prasowe UMWM/ŁP