Na stoisku województwa „Zasmakuj w Malopolsce” znalazły się naturalne tłoczone soki owocowe, owocowo-warzywne oraz wina i okowity owocowe oferowane przez Tłocznię Maurer; kiszona kapusta charsznicka i ogórki kiszone produkowane przez firmę AGRO-WIT z Charsznicy; karp zatorski wędzony prosto ze Spiżarni Doliny Karpia w Zatorze, lody oraz ciasteczka prozdrowotne Cukierni MELBA z Krzeszowic oraz oczywiście oscypki, bryndza, gołki i korbacze, o których wszystkim zainteresowanym opowiadał osobiście Kazimierz Furczoń, Prezes Spółdzielni GAZDOWIE.
Podczas otwarcia ogłoszono laureatów Medali Targów „Smaki Regionów”. Konkurs skierowany był do działających na obszarze Unii Europejskiej osób fizycznych, przedsiębiorstw, instytucji publicznych, samorządów, organizacji pozarządowych, a jego celem było wyłonienie i nagrodzenie najlepszych produktów żywności naturalnej i tradycyjnej. Wśród nich znaleźli się producenci doskonałych serów, wędlin, olejów, alkoholi oraz wypieków i lodów. Jury doceniło małopolskich producentów przyznając medal firmie GAWOR z Podstolic za kiełbasę piaszczańską z kija i wyróżnienie Spiżarni Doliny Karpia w Zatorze za karpia zatorskiego wędzonego.
Jak co roku podczas targów Polagrafood, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Ministrem Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogłosili laureatów nagród Perła w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Trzy produkty małopolskie otrzymały te nagrody, wśród nich prezentowana na stoisku szynka podstolego firmy GAWOR Produkcja wędlin Jakość i tradycja.