Targi Smaki Regionów są świętem miłośników tradycyjnej, polskiej żywności, przyrządzanej według dawnych receptur. Wydarzenie to odbywa się wspólnie z Targami Polagra Food oraz Polagra Gastro w Poznaniu i z sukcesem promuje naturalną, certyfikowaną żywność tradycyjną.
Wystawcami na targach są poszczególne województwa, które na swoich stoiskach prezentują ofertę swoich rodzimych producentów wytwarzających produkty regionalne. Małopolskę na targach reprezentują:
- Tatrzańsko-Beskidzka Spółdzielnia Producentów Gazdowie – produkująca oscypki, bryndzę podhalańską i inne sery góralskie,
- Tłocznia Maurer – producent naturalnych, ekologicznych soków, syropów i nalewek owocowych,
- AGROWIT – producent tradycyjnej charsznickiej kapusty kiszonej,
- Sądecki Bartnik – wytwórca tradycyjnych miodów,
- piekarnia-cukiernia GRONPIEK,
- wytwórnia wędlin GAWOR z Podstolic,
- Pstrąg Ojcowski,
- Spiżarnia Doliny Karpia,
- producent sosów TARSMAK,
- winnica Zadora
- gospodarstwo ekologiczne Artura Kisiela prezentujące różnorakie zioła
Organizatorami tego wydarzenia są: Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw RP. Do współpracy zostały zaproszone wszystkie regiony Polski.