- Rolnictwopiątek, 11 września 2015
150 lat kółek rolniczych
Repertuar tradycyjnych pieśni i przyśpiewek ludowych zaprezentowały dziś w siedzibie Wojewódzkiego Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych w Krakowie Panie z Kół Gospodyń (...) - Rolnictwopiątek, 11 września 2015
W Karniowicach o bezpiecznych produktach wędzonych
W siedzibie Małopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Karniowicach odbyło się seminarium , którego uczestnicy dyskutowali na temat monitoringu i jakości żywności pochodzenia zwierzęcego, (...) - Rolnictwoniedziela, 23 sierpnia 2015
W Rzuchowej otwarto Centrum Produktu Lokalnego
Bezpośrednie łączenie konsumentów z lokalnymi producentami żywności ekologicznej i tradycyjnej - to jedno z głównych zadań Centrum Produktu Lokalnego wybudowanego we wsi Rzuchowa (gmina (...) - Rolnictwoczwartek, 20 sierpnia 2015
Wojciech Kozak gościem TVP Kraków
Oscypek, suska sechlońska czy kiełbasa lisiecka – to niepowtarzalne smaki Małopolski, których zazdroszczą nam smakosze nie tylko z kraju, ale też z zagranicy. O tych wszystkich przysmakach, (...) - Rolnictwoczwartek, 13 sierpnia 2015
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska ma pierwszych członków
Certyfikaty otrzymało dwunastu producentów naturalnych i ekologicznych produktów, charakterystycznych dla naszego regionu. Uroczyste wręczenie certyfikatów odbyło się w Komorze Drozdowice w Kopalni (...) - Rolnictwośroda, 29 lipca 2015
Kolejne 15 produktów z Małopolski trafi na Listę Produktów Tradycyjnych
Kiełbasa wiejska podegrodzka, pasztet z fasoli z marchewką bądź grzybami, hulajdy i zupa karpielanka – to tylko niektóre z 15 produktów, które walczyć będą o wpis na Listę Produktów (...)