Tarnowianie, którym niestraszny deszcz i niska temperatura właśnie w niedzielę mogli przeżyć prawdziwe déjà vu odwiedzając rynek swojego miasta, gdzie rozgościł się Małopolski Festiwal Smaku. Podczas kulinarnego święta mogli skosztować dań przygotowanych przez znakomitych kucharzy. W menu zagościły więc pozycje, których nie powstydziłyby się najlepsze restauracje: bruschetta z kaszanką i jajkiem przepiórczym, żur z kiełbasą lisiecką czy schab z suską sechlońską i orzechami.
Dla tarnowian gotowali wspólnie z mistrzami kuchni: wicemarszałek Stanisław Sorys i radny Adam Kwaśniak.
Mimo, że tegoroczne tournée Małopolskiego Festiwalu Smaku powoli dobiega końca, to przed nami jeszcze dwa smakowite spotkania: 24 września w Krakowie i 1 października w Nowym Targu.
Tegorocznej edycji MFS towarzyszy kampania Kraina Wód, promująca wody źródlane, mineralne i termalne z Małopolski. Regionalni producenci wód mieli okazję prezentować swoje wody i informować uczestników festiwalu o wartości wód.