- Promocjaponiedziałek, 13 sierpnia 2018
Sabałowa Noc: Znamy nowych zbójników i wiyrchowe orlice
Pasowanie na zbójników oraz przyjęcie do grona wiyrchowych orlic to już tradycja Festiwalu Folkloru Polskiego "Sabałowe Bajania”, który po raz 52. odbył się w Bukowinie Tatrzańskiej. Tytuły co roku (...) - Promocjaczwartek, 09 sierpnia 2018
Dary lasu i ogrodu na Małopolskim Festiwalu Smaku w Tarnowie
Świeże leśne grzyby, słodkie konfitury, owoce prosto z sadu i oczywiście chłodzące lody – bez nich trudno jest sobie wyobrazić wakacyjną kuchnię. Dlatego regionalne potrawy przygotowywane na (...) - Promocjaczwartek, 09 sierpnia 2018
52. Festiwal im. Jana Kiepury w Krynicy-Zdroju
Prawie 35 imprez, w tym show operetkowe "Wiedeń dla Kiepury" i pokaz opery Mozarta "Cosi fan tutte", zaplanowali organizatorzy 52. Festiwalu im. Jana Kiepury. Tegoroczna edycja imprezy odbędzie (...) - Promocjaśroda, 08 sierpnia 2018
52. Sabałowe Bajania
52. Sabałowe Bajania rozpocznie… Sabałowa Noc! Pierwszy dzień 52. Sabałowych Bajań to wyjątkowo w tym roku sobota – 11 sierpnia. Co będzie się działo podczas 52. Sabałowych Bajań? - Promocjaponiedziałek, 06 sierpnia 2018
Zainspiruj innych małopolskim smakiem i weź udział w konkursie
Gotowanie to Twoja pasja? Inspirują Cię regionalne przysmaki? Koniecznie weź udział w konkursie „Gotuj z mistrzem” i podziel się swoim przepisem na wyjątkowe danie, w którym składnikami (...) - Promocjaponiedziałek, 06 sierpnia 2018
Regionalne smaki i aromaty królowały w Starym Sączu
Mordonie, czyli tzw. kudłate kluski z tartych ziemniaków z aromatyczną golonką oraz placki po rytersku ze świeżo wytopionymi, chrupiącymi skwarkami – to charakterystyczne potrawy kuchni sądeckiej, (...)