W badaniu poruszone zostały przede wszystkim kwestie: kształtowania się sytuacji finansowej i kadrowej przedsiębiorstw, oceny ryzyka prowadzenia działalności gospodarczej w czasie recesji, skutków wpływu spowolnienia i minimalizowania jego następstw oraz planów związanych z bieżącą działalnością firm.
Wpływ spowolnienia gospodarczego na kondycję małopolskich przedsiębiorstw
Biznes i gospodarka
21 września 2009
W lipcu 2009 roku zakończono realizację badania dotyczącego zakresu wpływu kryzysu gospodarczego na stan przedsiębiorstw w województwie małopolskim. Celem projektu było dostarczenie kompleksowej informacji na temat aktualnej kondycji małopolskich firm w kontekście oddziaływania światowego kryzysu gospodarczego.
Inne artykuły dotyczące tematu: Biznes i gospodarka
- Biznes i gospodarkawtorek, 06 maja 2025Konferencja "Doing Business in Japan"6 maja w Krakowskim Parku Technologicznym odbyła się konferencja pt. "Doing business in Japan", (...)
- Biznes i gospodarkaponiedziałek, 28 kwietnia 2025Trwa nabór wniosków do Nagrody Gospodarczej Województwa Małopolskiego 2025!Trwa nabór do Nagrody Gospodarczej Województwa Małopolskiego 2025. To prestiżowe wyróżnienie trafia do firm, które wyróżniają (...)
- Biznes i gospodarkapiątek, 25 kwietnia 2025Małopolska pierwszym regionem współpracującym z Poland in Silicon Valley Center w Dolinie KrzemowejWojewództwo Małopolskie podpisało List Intencyjny w sprawie współpracy z Poland in Silicon Valley Center for Science, (...)
Najnowsze artykuły:
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Za nami pierwszy dzień dyskusji i rozmów na temat sportu i turystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki w Zakopanem. To czas rzeczowej dyskusji o kierunkach (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSiT: Poznaliśmy Ambasadorów Sportu i TurystykiZa nami pierwszy dzień III Europejskiego Kongresu Sportu i Turystyki, którego zwieńczeniem była Gala (...)
- Sportwtorek, 06 maja 2025EKSIT: Zasmakuj w podróży czy podróżuj ze smakiem? Kulinaria w kształtowaniu produktu turystycznegoEksplorowanie tradycji i historii przez zamach, apetyczny wygląd i smak. Turystyka kulinarna staje się kluczową (...)