Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Małopolski Festiwal Smaku coraz bliżej finału

22 sierpnia 2013
Małopolskie specjały zagoszczą na krakowskim placu Wolnica w najbliższy weekend 24 i 25 sierpnia. To wielki finał 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku i doskonała okazja do spróbowania aż 58 różnych potraw, m.in. kiełbasy piszczańskiej z kija, karczku faszerowanego kurkami, staropolskiego krupniku, tradycyjnych lodów maślankowych, hałusek owsianych, tortu babci Eleonory i ekologicznego kapłona galicyjskiego.

Finaliści Małopolskiego Festiwalu Smaku wywalczyli te miejsca w siedmiu półfinałach, które odbywały się w Krakowie, Tarnowie, Wadowicach, Oświęcimiu, Miechowie, Nowym Targu i Nowym Sączu. W każdym z miast kiermasze najlepszych małopolskich produktów cieszyły się dużym zainteresowaniem mieszkańców i turystów.

Zakończeniem wakacyjnego cyklu imprez będzie wielki finał na placu Wolnica, który rozpocznie się w sobotę o 10.00 i potrwa do 17.00, a w niedzielę od 10.00 do 18.00. Jak co roku nie zabraknie okazji do spróbowania najlepszych wyrobów kulinarnych, konkursów z nagrodami oraz występów artystów związanych z Małopolską.

Szczegółowy program finału 9. Małopolskiego Festiwalu Smaku

Tagi: WYDARZENIA