Wśród wystawców siódmej edycji targów, która odbyła się w dniach od 25 do 29 października w Turynie, po raz pierwszy zagościło Województwo Małopolskie ze swoją kampanią promocyjną pn. „Zasmakuj w Małopolsce”. Stoisko Małopolski cieszyło się wielkim uznaniem odwiedzających targi, w tym ważnych restauratorów, producentów, rolników i przetwórców żywności z całego świata. Odwiedzający stoisko goście mogli zakosztować naszych regionalnych i tradycyjnych specjałów, w tym m.in. oscypka, kiełbasy lisieckiej, karpia wędzonego, suski sechlońskiej, naturalnie tłoczonych soków z jabłek łąckich.. Podczas targów prezentowana była również oferta turystyczna naszego regionu. Co należy podkreślić to fakt, że Województwo Małopolskie było jedynym polskim regionem, które wzięło udział w tegorocznej edycji targów.
Wszystkich uczestników i wystawców targów Salone del Gusto łączy jeden cel: wytwarzanie dobrej, zdrowej, czystej i ekologicznej żywności. Ta prestiżowa impreza łączy w sobie przyjemność degustacji produktów z zamiłowaniem do środowiska naturalnego i przyrody oraz rozpowszechnianiem wiedzy na temat dobrych praktyk kulinarnych i rolniczych związanych z wytwarzaniem żywności.