Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Już jutro Wigilijny Małopolski Smak!

15 grudnia 2011
Zapraszamy do spróbowania niepowtarzalnych potraw i produktów z naszego regionu regionu. Podczas tradycyjnych Targów Bożonarodzeniowych odbędzie się zimowa odsłona Małopolskiego Festiwalu Smaku.

W kiermaszu wezmą udział laureaci tegorocznego plebiscytu. Siódma edycja święta małopolskiej kuchni odbywała się w regionie podczas wakacji. Grand Prix konkursu zdobyła polędwica faszerowana suską sechlońską. Wyróżnienie otrzymały: sułkowicka krzonówka, salceson golonkowy Podstolego, jajecznica po królewsku, karp zatorski w zalewie octowej, korzenny filet śledziowy i placki po andrychowsku.  

Podczas kiermaszu można będzie zaopatrzyć się w świąteczne produkty i potrawy z Małopolski. Jak zawsze nie zabraknie tradycyjnych wypieków, pachnących wędlin i aromatycznych przetworów. Dzięki świątecznej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku produkty regionalne, tradycyjne i ekologiczne mają szansę zagościć na wielu wigilijnych stołach. 

Na Wigilijny Małopolski Smak zapraszamy od piątku (16 grudnia) do poniedziałku (19 grudnia) na Rynek Główny w Krakowie.

Galeria zdjęć

Tagi: WYDARZENIA