W kiermaszu wezmą udział laureaci tegorocznego plebiscytu. Siódma edycja święta małopolskiej kuchni odbywała się w regionie podczas wakacji. Grand Prix konkursu zdobyła polędwica faszerowana suską sechlońską. Wyróżnienie otrzymały: sułkowicka krzonówka, salceson golonkowy Podstolego, jajecznica po królewsku, karp zatorski w zalewie octowej, korzenny filet śledziowy i placki po andrychowsku.
Podczas kiermaszu można będzie zaopatrzyć się w świąteczne produkty i potrawy z Małopolski. Jak zawsze nie zabraknie tradycyjnych wypieków, pachnących wędlin i aromatycznych przetworów. Dzięki świątecznej edycji Małopolskiego Festiwalu Smaku produkty regionalne, tradycyjne i ekologiczne mają szansę zagościć na wielu wigilijnych stołach.
Na Wigilijny Małopolski Smak zapraszamy od piątku (16 grudnia) do poniedziałku (19 grudnia) na Rynek Główny w Krakowie.