- Rolnictwoponiedziałek, 12 października 2015
O dobrych praktykach tradycyjnego wędzenia
Na temat obowiązujących limitów dotyczących produktów wędzonych, sposobach ich kontroli i monitoringu oraz działaniach samorządów województw: małopolskiego i podkarpackiego w związku z wprowadzoną (...) - Rolnictwosobota, 03 października 2015
O obwarzanku w sercu Krakowa
Kończy się Jarmark na św. Michała, który od tygodnia opanował Rynek Główny w Krakowie. Każdy z dni był poświęcony innemu produktowi regionalnemu – sobota miała więc przypomnieć wszystkim zalety (...) - Rolnictwopiątek, 02 października 2015
W Monachium o rozwoju wsi
Podsumowanie wspólnego projektu „Zintegrowane programowanie rozwoju obszarów wiejskich w Małopolsce w oparciu o wzorce Bawarii”, a także możliwości dalszej współpracy – tego w głównej (...) - Rolnictwoniedziela, 27 września 2015
Zasmakuj w Małopolsce na Święcie Jabłka i Gruszki
Tradycyjne potrawy przygotowanie przez Koła Gospodyń Wiejskich, sporo konkursów, a także badania profilaktyczne – takie atrakcje czekały na tych, którzy w niedzielę pojawili się w Czasławiu (...) - Rolnictwosobota, 26 września 2015
Zasmakuj z Uniwersytetem Rolniczym
To już druga edycja Małopolskich Targów Żywności pod hasłem „Zasmakuj z UR”, które organizuje Uniwersytet Rolniczy w Krakowie. Impreza jest odpowiedzią na wciąż rosnące zainteresowanie kuchnią (...) - Rolnictwośroda, 23 września 2015
O produktach regionalnych w Małopolskiej Szkole Gościnności
Co świadczy o tym, że dany przysmak staje się produktem tradycyjnym? Czym różnią się między sobą wytwory lokalne, tradycyjne i regionalne – i co dają im certyfikaty? Na te i inne pytania (...)